Gå rett til innhold

Lydbøkene betyr alt!

— Lydbøkene fra NLB gjør meg i stand til å gjennomføre studiet, forteller Margrete Spildrejordet (46), student ved Høgskolen i Oslo og Akershus. — Uten dem hadde jeg aldri blitt student.

Stemmen i øret: Møt Myra Portice

— Jeg savner faglitteratur når jeg leser andre sjangre, innrømmer Myra Portice. Hun var fysioterapeut og ble håndplukket til å lese inn engelsk studielitteratur for NLB. 

Jan Kjærstad: Hør lydopptak fra forfattertreff

– Ingenting danker ut en god fortelling, sa Kjærstad, som fortalte om sitt forfatterskap i møte med NLBs lånere den 8. mars 2017.

Stemmen i øret: Møt Erich Kruse Nielsen

Monsteret kommer, en bok om savn og sorg, er en av de sterkeste bøkene Erich Kruse Nielsen har lest. Den handler om 13 år gamle Conor som mister moren sin av kreft.

Finn bøker og bli inspirert

Liker du krim, biografier eller historiske romaner? Eller helt andre typer bøker? Få rask oversikt over ulike kategorier på våre nettsider - og bli inspirert! 

Produksjon av pensumlitteratur for flere grupper?

NLB og Universell skal utrede muligheter for å gi studenter med lesevansker bedre tilgang til studielitteratur.   

Stemmen i øret: Møt Sibeth Hoff

– Det blir skrevet så mange gode ungdomsbøker om store og viktige temaer, synes Sibeth Hoff. Møt sangeren og kursholderen som også leser inn bøker for NLB.

Stemmen i øret: Møt Anders Ribu

– Jeg er lykkelig over å kunne leve av å sitte på rompa og lese bøker, forteller Anders Ribu. Møt innleseren som elsker å trenge inn i vanskelige tekster. 

Stemmen i øret: Møt Christin Borge

Christin Borge blir så engasjert at hun både ler og gråter i studio. Hun synes at jobben som innleser er helt perfekt for henne.

Vi har fått nye følebøker

Fire nye følebøker for barn er klare til utlån. Håndlagde taktile bilder kan gjøre det enklere for barn å lese med fingrene.

Hør lydopptak fra Jørgen Jægers besøk hos NLB

25. oktober var krimforfatter Jørgen Jæger hos NLB. Han svarte på spørsmål fra publikum og fortalte om sin lange vei til forfatterdebut som 57-åring. 

Nye engelske lydbøker

Visste du at NLB tilbyr et solid utvalg engelske lydbøker? Vi har nylig utvidet samlingen med en rekke nye titler.