Gå rett til innhold

Velkommen til forfattertreff med Jan Kjærstad 8. mars

Vi gleder oss over å kunne invitere lånere og samarbeidspartnere til forfattertreff med Jan Kjærstad.

Stemmen i øret: Møt Geir Morstad

Geir Morstad har i mange år lest inn Cupido for NLB, og er stolt over å bidra til at blinde og svaksynte får del i erotisk litteratur. Den allsidige innleseren er også fast dubbestemme til Patrick, for de av dere som er fans av Svampebob.

Produksjon av pensumlitteratur for flere grupper?

NLB og Universell skal utrede muligheter for å gi studenter med lesevansker bedre tilgang til studielitteratur.  

Stemmen i øret: Møt Sibeth Hoff

– Det blir skrevet så mange gode ungdomsbøker om store og viktige temaer, synes Sibeth Hoff. Møt sangeren og kursholderen som også leser inn bøker for NLB.

Vi leser inn ny romanserie

Glad i kjærlighetsromaner med historisk innhold? Første bok i serien «Nordlysets døtre» av Ellinor Rafaelsen er klar til utlån.

Hør lydopptak fra Jørgen Jægers besøk hos NLB

25. oktober var krimforfatter Jørgen Jæger hos NLB. Han svarte på spørsmål fra publikum og fortalte om sin lange vei til forfatterdebut som 57-åring. 

Stemmen i øret: Møt Erich Kruse Nielsen

Monsteret kommer, en bok om savn og sorg, er en av de sterkeste bøkene Erich Kruse Nielsen har lest. Den handler om 13 år gamle Conor som mister moren sin av kreft.

Stemmen i øret: Møt Christin Borge

Christin Borge blir så engasjert at hun både ler og gråter i studio. Hun synes at jobben som innleser er helt perfekt for henne.

Nye engelske lydbøker

Visste du at NLB tilbyr et solid utvalg engelske lydbøker? Vi har nylig utvidet samlingen med en rekke nye titler.

Stemmen i øret: Møt Anders Ribu

– Jeg er lykkelig over å kunne leve av å sitte på rompa og lese bøker, forteller Anders Ribu. Møt innleseren som elsker å trenge inn i vanskelige tekster. 

Stemmen i øret: Møt Liv Steen

Liv Steen liker alle bøkene hun leser inn for NLB, også de hun ikke ville ha lest på fritiden. 

Stemmen i øret: Møt Christoffer Hag Maure

Å bli lest for var noe av det beste Christoffer Hag Maure visste da han var barn. Han synes det er stort å kunne få jobbe som innleser med nettopp det å spille ut karakterer og leke med stemmebruk.

Med lydbøker på veien til presteyrket

– Med lydbøker leser jeg pensum like fort som andre studenter, forteller Rasmus Rustad (23). Han har dysleksi og sliter med å få tempo i lesingen. Lydbøkene fra NLB er god hjelp på veien mot eksamen.