Gå rett til innhold

Stemmen i øret: Møt Geir Morstad

Geir Morstad har i mange år lest inn Cupido for NLB, og er stolt over å bidra til at blinde og svaksynte får del i erotisk litteratur. Den allsidige innleseren er også fast dubbestemme til Patrick, for de av dere som er fans av Svampebob.

Geir Morstad i studio

Hvilken bok leser du nå?
Jeg er akkurat ferdig med Jon Ewos Lekende mennesker, der han følger elever i videregående skole som setter opp skolerevy. Nå tar jeg fatt på Byen vest for loven av Olav Thune, en spennende bok om hans erfaringer med bergenspolitiet.

Hva liker du med jobben som innleser?
Kanskje det viktigste arbeidet jeg gjør for NLB, er å lese inn Cupido, bladet for kåthet og glede. Det har jeg gjort i mange år, og er stolt over at jeg på denne måten bidrar til at blinde og svaksynte får del i erotisk litteratur.

Hvilken type bøker liker du best å lese?
Jeg er glad i krim og har lest det meste av Anne Holt og Liza Marklund. Bøkene til Lee Child liker jeg også godt. Det er morsomt med en hardkokt helt som vinner alle slosskamper.

Har du en historie knyttet til en bestemt bok du har lest inn for NLB?
Mach und Rebel av Abo Rasul var en utfordring å lese inn. Jeg strevde fælt med å finne ut hvordan det skulle låte. Jeg ble veldig glad da en ung leser tok kontakt og fortalte at han jublet over denne innlesingen.

Kan du anbefale en bok du har lest?
Jan Guillous Det store århundret-serie er fin. Trilogien Tørk aldri tårer uten hansker av Jonas Gardell er vond å lese og veldig bra på samme tid.

Jobber du med noe annet i tillegg til å være innleser?
Jeg jobber med dubbing, og er stemmen til Patrick i Svampe-Bob og den blå apen i The jungle bunch.  Og så har jeg spilt mye teater, og tar skuespillerjobber innimellom.

Publisert: 4. jan, 2017, sist endret: 6. mars, 2017