Hvordan bruke appen Lydhør?

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på smarttelefon og nettbrett.

Logg inn med lånernummer og PIN-kode første gang du bruker appen.

Lydbøker du allerede har lånt, vil vises i bokhyllen «Lån».

Låne bøker

Søk etter tittel i søkefeltet. Velg boka du vil låne, og den legges i bokhylla di.

Hvis du ikke vet hva du vil lese, anbefaler vi at du søker etter bøker på nettsidene våre, som har bedre søk. Lydbøker du låner her vil også vises i Lydhør. Hvis du ikke ønsker CD, bør du bruke «Til online-spiller»-knappen når du låner.

Lytte

Du kan velge mellom å laste ned eller strømme bøker. Velger du nedlasting, kan du lytte til lydbøker uten internettforbindelse. Hvis du strømmer bøker (direkteavspilling), må du være tilkoblet internett hele tiden. Legg merke til at nedlasting via mobilnett kan koste penger. Du må selv skru av mobilnett i telefonens innstillinger for å unngå dette.

Under innstillinger velger du enten «Last ned bøker automatisk» eller «Last aldri ned bøker automatisk».

Slik laster du ned bøker i Lydhør.

Lydhør husker hvor du var sist

I appen blir det automatisk lagret et bokmerke når du trykker på pauseknappen. Bytter du mellom nettbrett og mobil, vil Lydhør huske hvor du var sist.

Du kan også lage dine egne bokmerker.

Hastighet og navigasjon

Du kan justere hastigheten i Lydhør. Du kan også spole og navigere mellom kapitler, sider, bokmerker.

Sovefunksjon

En «sove-timer» gjør det mulig å stoppe avspilling etter et bestemt antall minutter slik at du kan sovne til boka. Du finner den under innstillinger.

Tekst og lyd

Hvis boken er produsert som en fulltekst-lydbok, kan du se tekst og illustrasjoner samtidig som du lytter.

Lånetid

Lånetiden er 28 dager for bøker produsert av NLB, og 14 dager for en del av bøkene fra kommersielle forlag. Boka forsvinner fra Lydhør når lånetiden er ute. Lån boka på nytt hvis du ikke ble ferdig med å lese den.