Slik laster du ned NLBs lydbøker på PC

Støttede nettlesere for Windows: Siste versjon av IE, Chrome, Firefox og Opera.

Finn boka du vil lese på Min side. Velg «Last ned». Boka klargjøres og lastes ned til maskinen din. Det kan ta opptil flere minutter. Meldingen «Nedlastingen er klar» vises. Dersom vinduet ikke åpnes automatisk, klikker du på «Last ned». Nå ligger mappen med boka blant dine nedlastninger.

Åpne den aktuelle filen og følg instruksjonene for å pakke ut og lagre ZIP-filen på ditt område på datamaskinen.

Pakke ut en ZIP-fil med Windows Utforsker

Du kan pakke ut ZIP-filer med Windows innebygde verktøy eller velge et annet program til å pakke ut filer.

Slik pakker du ut ZIP-filen med Windows innebygde verktøy:

1. Finn ZIP-filen blant dine nedlastninger.

2. Sett markøren over ZIP-filen, høyreklikk og velg «Vis i mappe».

3.  I vinduet som kommer opp markerer du filen på nytt, høyreklikker og velger «Åpne i» og deretter «Windows Utforsker».

4. Klikk på «Pakk ut» i menyen øverst. Deretter «Pakk ut alle».

5. Maskinen ber deg velge mappe hvor filen skal plasseres. Trykk på «Bla gjennom» og velg område, for eksempel Skrivebord.

6. Opprett en egen mappe til boka ved å høyreklikke i vinduet, velge «Ny» og deretter «Mappe». Gi mappen et navn, gjerne tittelen på boka.

7. Klikk først på mappen og så på «Velg mappe» nederst i vinduet.

8. Velg "Pakk ut" i det nye vinduet som dukker opp.

Nå er boka lastet ned til din datamaskin.

Lytt til boka

Lytt til boka ved å åpne mappen og dobbeltklikke på filen «DERE». Nå åpnes lydbokas innebygde spiller (Dolphin EasyReader Express), og du kan lytte til boka.