Slik strømmer du NLBs lydbøker med PC og Mac

Støttede nettlesere: Siste versjon av Chrome, Internet Explorer og Opera. Velg "Prøv allikevel" hvis du får opp "nettleseren din støttes ikke".

Start spilleren

Finn boka du vil lese på Min side. Velg "lytt nå". Boka klargjøres og starter automatisk når meldingen "Din bestilling er klar" vises. Det kan ta opptil flere minutter. Dersom boka ikke starter, klikker du på lenken.

Lytt til boka

Boka spilles av med det innebygde programmet NLBdirekte. Programmet styres med knapper plassert nederst i vinduet. Bruk knappene ved hjelp av museklikk eller hurtigtaster.

Som hurtigtast brukes vanligvis «Alt»-knappen sammen med tall. Alt+1 = gå tilbake 30 sekunder, Alt+2 = start/stopp og Alt+3 = gå fremover 30 sekunder. Hurtigtastene kan variere etter nettleser og operativsystem.

Menyen

For å gå inn og ut av menyen, bruk hurtigtasten Alt+5. I menyen finner du Innstillinger, Om boken, Innholdsfortegnelse og Sideliste. «Innstillinger» har to valg: volumkontroll og automatisk rulling.

«Volumkontroll» gir deg mulighet til å velge lydstyrke for lydbøkene uavhengig av lydstyrken på resten av datamaskinen.

«Automatisk rulling» (på/av) gir deg mulighet til å velge om teksten som leses, skal være synlig i vinduet eller om du skal kunne navigere fritt i boka mens du lytter.