Låneinfo

Hva er NLBs låneregler?

• NLBs bøker er kun til eget bruk. De må ikke kopieres eller distribueres videre.
  • Lånetiden er 28 dager for bøker produsert av NLB og 14 dager for en del av bøkene fra kommersielle forlag. Når låneperioden er utløpt skal bøkene kastes, eventuelt slettes om de er lastet ned til PC. Følebøker og innbundne punktskriftbøker skal returneres til NLB.
  • Punktskriftbøker i hefteform skal ikke returneres til NLB, men beholdes av låner.
  • NLBs bøker er merket slik at de kan spores tilbake til deg som låner.
  • Ulovlig kopiering er straffbart og kan medføre at du mister retten til å låne fra NLB.
  • NLB kan oppbevare opplysninger om hva du (eller ditt barn) har lånt. Du må gi oss beskjed hvis du vil reservere deg mot dette.
  • Gi oss beskjed om endringer i dine kontaktopplysninger, hvis du for eksempel flytter eller får ny e-postadresse.

Hvordan komme i gang med lydbøker?

Hvordan låner jeg bøker selv i Min side?

I Min side (tidligere MappaMi) kan du selv låne bøker - døgnet rundt. Her får du full oversikt over dine lån, abonnement på aviser og tidsskrifter, reserveringer og mye mer.

Velg knappen "Logg inn" og fyll inn lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet.

Brukerveiledning - Min side

Hvor lenge kan jeg låne en bok?

Lånetiden er 28 dager for bøker produsert av NLB, og 14 dager for en del bøker fra kommersielle forlag.

Lån boken på nytt hvis du ønsker å forlenge lånetiden.

CD-er skal ikke returneres etter endt lånetid. Kast CD-en sammen med restavfallet.

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med NLB Utlånet, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10.

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene til høyre. Fyll ut ditt lånernummer og e-postadresse og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-postadresse.

Feil i bok - hvor melder jeg fra?

Hvordan låne bøker i punktskrift?

Punktskriftbøker (blindeskrift) låner du i Min side eller ved å kontakte skranken. Bøkene sendes portofritt i posten. Punktbøker produsert etter 2012 leveres som hefter. Heftene skal ikke returneres.

Innbundne bøker returneres til NLB etter endt lånetid.

Hvordan abonnere og låne aviser og tidsskrifter?

For å abonnere på aviser og tidsskrifter: Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".

Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".

Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

Hva er automatisk låneordning?

Hvis du velger automatisk låneordning, får du jevnlig tilsendt bøker av oss innenfor de kategorier du ønsker.

Jeg er fremmedspråklig, kan jeg låne bøker hos NLB?

Nei, for å låne bøker hos NLB må du ha dokumenterte vansker med å lese trykt tekst på grunn av for eksempel dysleksi. Les mer om hva som gir lånerett.

Hva er KABB?

KABB produserer og låner ut lydbøker med kristent innhold. Tilbudet er gratis for alle som kan dokumentere syns- eller lesevansker. KABB og NLB samarbeider om distribusjon av lydbøker.  Kontakt KABB på e-post: bibliotek@kabb.no