Hva lurer du på?

Tema: Innmelding og kom i gang

• Glemt PIN-kode?

• Bestill en ny PIN-kode ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.
    • Velg "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene. Fyll inn ditt lånernummer, mobilnummer eller e-post og klikk på "send meg PIN-kode".
    • Ny PIN-kode kommer på SMS eller e-post sammen med en engangskode som må bekreftes innen 12 timer.
      NB! Mobilnummer tastes inn uten mellomrom. Velger du e-post må du bruke den som ble oppgitt ved innmelding.
    • Fyll inn disse på nettsiden og trykk på "Fortsett".
    • PIN-koden er nå oppdatert og du er innlogget.

Glemt lånernummer?

• Ta kontakt med NLB, enten på e-post nlb-utlaan@nb.no eller på telefon 22 06 88 10, så sender vi lånernummeret sammen med ny PIN-kode til deg.
  • Lytt til lydbøker fra NLB ved å bruke appene Lydhør eller Maneno, PC, MAC, Chromebook eller DAISY-spiller.

Les mer om hvordan låne og lytte til lydbøker fra NLB.

• Lånetiden er 28 dager. Lån boka på nytt hvis du ønsker å forlenge lånetiden. Når låneperioden er utløpt, skal bøkene kastes, eventuelt slettes om de er lastet ned. Følebøker og innbundne punktskriftbøker skal returneres til NLB.
    • Punktskriftbøker i hefteform beholdes av låner.
    • NLBs bøker er kun til eget bruk. De må ikke kopieres eller distribueres videre. Lydbøkene er merket slik at de kan spores tilbake til deg som låner. Ulovlig kopiering er straffbart og kan medføre at du mister retten til å låne fra NLB.
    • NLB lagrer din lånehistorikk. Ønsker du å slette historikken, kan du gjøre det i Min side.

Les mer om personvern i NLB.

• Gi oss beskjed om endringer i dine kontaktopplysninger, hvis du for eksempel flytter eller får ny e-postadresse.
    • Du har plikt til å gi oss beskjed dersom du ikke lenger har behov for tilrettelagte bøker og ikke oppfyller kravene for lånerett.
  • I Min side kan du låne bøker døgnet rundt. Du får oversikt over dine lån, abonnement på aviser og tidsskrifter, reserveringer og mye mer.

Velg knappen "Logg inn" og fyll inn lånernummer og PIN-kode som du fikk i velkomstbrevet.

Brukerveiledning - Min side

• Du kan melde ifra om feil i kontaktskjemaet, eller sende en e-epost til nlb-utlaan@nb.no.

• Punktskriftbøker låner du i Min side eller ved å kontakte skranken.

NB! For tiden har vi dessverre problemer med utlån av punkt i Min side så bestill enten punktbøker på e-post til nlb-utlaan@nb.no eller ved å kontakte oss i skranken.

Bøkene sendes portofritt i posten. Punktbøker produsert etter 2010 leveres som hefter. Heftene skal ikke returneres.

Innbundne bøker returneres til NLB etter endt lånetid.

• Logg deg inn i Min side, finn det du ønsker å abonnere på og klikk på «Abonner». Da vil du få tilgang til neste utgave av avisen eller tidsskriftet. Velg om du vil ha elektronisk tilgang eller om du ønsker å få tilsendt CD under "Min profil".
    • Du finner en oversikt over dine abonnement under "Mine lån og reserveringer".
    • Du kan også låne enkeltutgaver. Lån da avisen eller tidsskriftet på samme måte som du låner lydbøker.

Vi tilbyr følgende aviser:  Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

• Slik gjør du for å bli medlem i Bookshare

Som låner hos NLB kan du låne fra det amerikanske digitale biblioteket Bookshare. Der får du tilgang til 630 000 e-boktitler med talesyntese, både studielitteratur, skjønn- og faglitteratur. NLB betaler medlemsavgift og hjelper til ved registrering.

• Nei, for å låne bøker hos NLB må du ha dokumenterte vansker med å lese trykt tekst som følge av nedsatt funksjonsevne, f.eks. dysleksi. Les mer om hva som gir lånerett.

• Lærere som er registrert som lånere gjennom Statped skolelydbok vil kun få tilgang til Statpeds lærebøker, ikke NLBs boksamling. Om en lærer selv har lesevansker må hen sende innmelding til NLB.

Når lærere registrerer seg via skoleportalen, kan de logge inn med samme lånernummer og PIN-kode for å teste Lydhør-appen på Statpeds bøker.

Les mer på Statped sine nettsider: Lån av skolelydbøker til lærere

Gjelder problemet lån av skolebøker fra Statped, eller du har andre spørsmål angående skolelydbøker, kan du sende e-post til skolelydbok@statped.no

Tilbake til kategorier