Hva lurer du på?

Tema: Lydhør

• Lydhør-ikon: hodetelefoner på grønn bakgrunn

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan søke etter bøker og låne direkte i Lydhør. Vi anbefaler at du laster ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les hvordan du bruker Lydhør på iOS.

Les hvordan du bruker Lydhør på Android.

• Sovemodus er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk.

• Start avspilling av en bok.
    • Trykk på de tre prikkene [...] øverst til høyre.
    • Trykk på "Sovemodus" i menyen. Velg enten standardinnstillinger (15, 30, 45 eller 60 minutter), eller snurr på hjulet for å velge tid selv. Nedtellingen begynner straks.
    • Boken stopper automatisk etter tiden du har angitt.

• Glemt PIN-kode?

• Bestill en ny PIN-kode ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.
    • Velg "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene. Fyll inn ditt lånernummer, mobilnummer eller e-post og klikk på "send meg PIN-kode".
    • Ny PIN-kode kommer på SMS eller e-post sammen med en engangskode som må bekreftes innen 12 timer.
      NB! Mobilnummer tastes inn uten mellomrom. Velger du e-post må du bruke den som ble oppgitt ved innmelding.
    • Fyll inn disse på nettsiden og trykk på "Fortsett".
    • PIN-koden er nå oppdatert og du er innlogget.

Glemt lånernummer?

• Ta kontakt med NLB, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10, så sender vi lånernummeret sammen med ny PIN-kode til deg.
    • Åpne bokhyllen: Hold fingeren på boka et øyeblikk eller trykk på de tre prikkene [...].
    • Velg "Last ned". Bekreft at du ønsker å laste ned.
    • På iOS-enheter må Lydhør være åpen mens nedlastingen pågår, hvis ikke settes nedlastingen på pause.
    • Et hjul på bokomslaget vil vise fremgangen av nedlastingen.

• Når du søker på en bok i Lydhør, vil du få treff for alle tilgjengelige formater av boka. I listevisning er det et ikon under hver bok, som sier om boka er en e-bok, lydbok eller lydbok med tekst.

For å bytte fra gallerivisning til listevisning trykker du på knappen øverst til høyre:

Skjermbilde av Lydhør gallerivisning
    Skjermbilde av Lydhør med listevisning

Du kan også finne informasjon om format under Bokinfo. Daisy 2.02 betyr at det er en lydbok eller lydbok med tekst. EPUB betyr at det er en e-bok.

• E-bøker og lydbøker benytter ulike avspillere i Lydhør. Noen funksjoner i appen vil derfor kun være tilgjengelig i en av avspillerne. I e-bøker kan du for eksempel lese sidevis eller få bedre skalering av teksten.

• Det er fordi Lydhør benytter to forskjellige avspillere: én for e-bøker og én for lydbøker. Vi jobber med å få på plass en løsning som lagrer innstillinger på tvers av formatene.

• Ja, hvis du har lastet ned bøkene til enheten din. Da har du tilgang til bøkene selv om mobilen eller nettbrettet er i flymodus.

• Hvis du får beskjeden "feil ved utlån" kan det være at du ikke har tilgang til å låne boka.

Bøker som er produsert av KABB (Kristent arbeid blant blinde) – www.kabb.no er kun tilgjengelig for de som er meldt inn i KABB. Ta kontakt med KABB for å bli meldt inn.

Telefon: 69 81 69 81

e-post: heidi.vestbye@kabb.no.

• Ja. Når du låner boka på Min side, klikker du på «Lydhør/online-spiller». Bokhylla oppdateres og boka vises i oversikten over lån.

Skjermbilde fra Min Side.

• Åpne boka du vil lese. Klikk på knappen på midten øverst for å velge hastighet. Knappen ligner et speedomenter. Du kan øke hastigheten opp til 300% eller senke til 50% av normal hastighet. Du velger!

Lesehastighet m. headset web.jpg

• Bokhyllen oppdateres automatisk.

Når bokhyllen oppdateres, kobler Lydhør seg til NLBs server. Informasjon om dine lån blir oppdatert.

• Det avhenger av hvilken versjon av Chromebook du bruker. Lydhør kan benyttes på Chromebooks med Chrome OS versjon 53 og nyere. Disse støtter Android-apper. Bruk derfor Lydhør for Android.

• Det avhenger av tilgjengelig lagringsplass på enheten. De fleste av bøkene våre har en størrelse på mellom 50 og 800 MB.

Tilbake til kategorier