Lydhør

Hvor mange bøker kan jeg lagre i Lydhør?

Det avhenger av tilgjengelig lagringsplass på enheten. De fleste av bøkene våre har en størrelse på mellom 50 og 800 MB.

Jeg har glemt PIN-kode/lånernummer. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med NLB Utlånet, enten på e-post utlaan@nlb.no eller på telefon 22 06 88 10.

Hvis du har lånernummeret ditt, men har glemt PIN-koden, kan du bestille en ny ved å velge "Logg inn" øverst til høyre.

Velg så "glemt passord/pinkode" under innloggingsfeltene til høyre. Fyll ut ditt lånernummer og e-postadresse og klikk på "send meg PIN-kode". Ny PIN-kode sendes da til din e-postadresse.

Hvordan bruker jeg appen Lydhør?

Med appen Lydhør kan du lytte til lydbøker på mobil eller nettbrett. Du kan låne bøker direkte i Lydhør. Du kan også låne fra nettsidene våre, som har et bedre søk. Da velger du Til online-spiller, og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør. Vi anbefaler å laste ned bøkene.

Lydhør finner du i App Store eller Google Play. Logg på appen med lånernummer og PIN-kode.

Les mer om Lydhør og hvordan du bruker den.

Hvordan laster jeg ned lydbøker i Lydhør?

Jeg finner ikke bøker når jeg søker i Lydhør, hva gjør jeg?

Lydhør har dessverre begrenset søkefunksjon. Vi anbefaler at du logger inn i Min side på nettsidene våre, som har bedre søk. Lydbøker du låner her vil også vises i Lydhør. Da velger du Til online-spiller, og bøkene kommer automatisk opp i Lydhør.

Kan Lydhør installeres på minnekortet på Android-enheten?

Nei. Lydhør må installeres på enhetsminnet for å fungere. Dersom standardplassering for lagring blir satt til minnekortet, vil Lydhør slutte å fungere. For å kontrollere hva som er angitt som standardplassering for lagring, gå til: Innstillinger-->Avanserte innstillinger-->Minne og lagring-->Standardplassering

Kan jeg lukke Lydhør mens jeg laster ned en bok?

På Android-enheter kan du lukke Lydhør og gjenoppta nedlastingen når du starter Lydhør igjen. På iOS-enheter avbryter nedlastingen av boka når du trykker på «Hjem»-knappen.

Hvordan får jeg tak i Lydhør?

Du finner Lydhør i App Store hvis du har en iPhone eller iPad (iOS). Lydhør for iPad og iPhone.

Du finner Lydhør i Google Play hvis du har en Android mobil eller nettbrett. Lydhør for Android.

Appen er gratis å laste ned. Gå inn i butikken, søk fram Lydhør og velg «Åpne» («Installer» i Play Butikk). Du må ha et brukernavn/passord hos Apple eller Google for å installere apper.

Når appen er installert, logger du inn med lånernummer og PIN-kode du har mottatt fra NLB.

Hvorfor stemmer ikke lånetiden som vises i Lydhør?

Det kan hende at Lydhør viser feil utløpsdato for bøker du har lånt. Dette skyldes en feil i vårt system. Noen ganger viser Lydhør en utløpsdato som ligger lenger fram i tid. Du kan derfor oppleve at lånet forfaller, selv om lånetiden i Lydhør viser at det er mange dager igjen.

Skolebøker du låner fra Statped har du til juli, altså ut skoleåret, selv om det står i Lydhør at lånet bare varer i noen uker.

Du kan finne korrekt forfallsdato for alle dine lån ved å logge deg inn på «Min side».

Vanlig lånetid er 28 eller 14 dager. Når lånetiden opphører, forsvinner boka fra Lydhør. Lån boka på nytt om du ønsker å lese den ferdig.

Android-versjonen av Lydhør krasjer eller slutter å spille av lydbøker, hva kan jeg gjøre?

Skru av batterioptimalisering for Lydhør. Les hvordan du gjør det her.

Hvordan bruker jeg sove-timeren i Lydhør?

Sove-timeren er et tidsur du kan stille inn så avspillingen av lydboka stanser automatisk. Du kan velge mellom 15, 30, 45 og 60 minutter. Nedtellingen begynner straks.

Android: Start avspilling av en bok. Da finner du sove-timeren på menyen øverst til høyre på skjermen.

iPhone/iPad: Gå til «Innstillinger», velg «Generell» og bla til bunnen av siden for å skru på sove-timeren.

Kan jeg bruke andre apper mens jeg hører en lydbok?

Du kan bruke en annen app samtidig så lenge den ikke forsøker å spille av lydfiler. Det går fint å skrive e-post, sjekke Facebook og lignende mens du hører en lydbok i bakgrunnen

Hva skjer hvis telefonen ringer mens jeg hører en lydbok?

Lydboka settes på pause i det øyeblikket telefonen begynner å ringe. Når samtalen avsluttes, fortsetter Lydhør avspillingen.

Hvordan oppdaterer jeg bokhyllen i Lydhør?

Det enkleste er å dra bokhyllen ned, og deretter slippe. Du kan også bruke menyen øverst til høyre på skjermen.

Når du oppdaterer bokhyllen, kobler Lydhør seg til NLBs server. Informasjon om dine lån blir oppdatert.

Kommer Lydhør for Windows Phone?

Nei, NLB har ingen planer om å lage en Windows Phone-utgave av Lydhør. Det er foreløpig veldig få brukere av Windows Phone i Norge sammenlignet med Android og iOS.

Kan jeg låne bøker på Min side og lese dem i Lydhør?

Ja. Når du låner boka på Min side, klikker du på «Til online-spiller». Så oppdaterer du bokhyllen i Lydhør, og boka kommer i oversikten over lån.