Kom i gang med lydbøker

Velg mellom å lytte til lydbøkene via appen Lydhør, PC/Mac eller ved å bruke en DAISY-spiller.

Lydbøkene bestiller du selv på Min side eller du kan ringe oss eller sende en e-post.

Logg inn

Klikk på "Logg inn"-knappen øverst til høyre.

For å låne bøker selv, må du logge inn med lånernummer og PIN-kode, som du får i velkomstbrevet når du har meldt deg inn.

Har du ikke PIN-kode? Klikk på ”Glemt passord/pinkode?”. Fyll ut lånernummer og e-postadresse, og du får tilsendt PIN-kode til din e-postadresse.

Kryss av for "Husk meg på denne maskinen" for å slippe å fylle inn lånernummer og PIN-kode neste gang du logger deg inn.

Logg inn - Min side

Lydhør

Lydhør er en app som gir deg mulighet til å lytte til lydbøker på mobil og nettbrett. Her kan du også søke på boktittel i lydboksamlingen.

Les mer om hvordan Lydhør fungerer.

Lydhør-logo

PC og Mac

For å låne bøker må du logge deg inn på Min side.  På Min side kan du låne bøker selv. Her kan du blant annet laste ned eller strømme bøker og overføre bøker til Lydhør.

Les mer om avspilling på PC og Mac.

DAISY-spiller

Hvis du vil lytte til lydbøker på CD, bør du skaffe en DAISY-spiller. CD-er får du gratis tilsendt i posten av oss. Nyere DAISY-spillere kan kobles til Internett og gir mulighet til å strømme eller laste ned lydbøker.

DAISY-spillere er spesielt tilpasset synshemmede og er enkle å bruke. Spillerne gir mange muligheter for avspilling.

Les mer om DAISY-spillere.

To ulike daisyspilleree, en bordmodell og en håndholdt modell.

Ønsker du boktips?

På NLBs nettsider kan du søke i hele boksamlingen og lytte til utdrag fra lydbøkene. Under Finn bøker får du anbefalinger og snarveier til populære kategorier og sjangre.

Sjangerknapper, blant annet kjærlighet, historisk, humor og krim.