Kom i gang med lydbøker

Lytt til lydbøkene via:

Lydbøkene bestiller du selv på Min side. Trykk på Logg inn øverst til høyre. Du kan også kontakte oss på telefon eller e-post.

Logg inn

Klikk på "Logg inn"-knappen øverst til høyre.

Logg inn med lånernummer og PIN-kode for å låne bøker. Du finner dem i velkomstbrevet du mottok ved innmelding.

Har du ikke PIN-kode? Klikk på ”Glemt passord/pinkode?”. Fyll ut lånernummer og e-postadresse, og du får tilsendt PIN-kode til din e-postadresse.

Kryss av for "Husk meg på denne maskinen" for å slippe å fylle inn lånernummer og PIN-kode neste gang du logger deg inn.

Logg inn - Min side

Lydhør

Lydhør er en app som gir deg mulighet til å lytte til lydbøker på mobil og nettbrett. Her kan du også søke på boktittel i lydboksamlingen.

Les mer om hvordan Lydhør fungerer.

Lydhør-logo

PC og Mac

For å låne bøker må du logge deg inn på Min side.  På Min side kan du låne bøker selv. Her kan du blant annet laste ned eller strømme bøker og overføre bøker til Lydhør.

Les mer om avspilling på PC og Mac.

DAISY-spiller

Hvis du vil lytte til lydbøker på CD, bør du skaffe en DAISY-spiller. CD-er får du gratis tilsendt i posten av oss. Nyere DAISY-spillere kan kobles til Internett og gir mulighet til å strømme eller laste ned lydbøker.

DAISY-spillere er spesielt tilpasset synshemmede og er enkle å bruke. Spillerne gir mange muligheter for avspilling.

Les mer om DAISY-spillere.

To ulike daisyspilleree, en bordmodell og en håndholdt modell.

Ønsker du boktips?

På NLBs nettsider kan du søke i hele boksamlingen og lytte til utdrag fra lydbøkene. Under Finn bøker får du anbefalinger og snarveier til populære kategorier og sjangre.

Sjangerknapper, blant annet kjærlighet, historisk, humor og krim.